PHOTO GALLERY  |   ΝΕΑ  |   ΣΥΝΔΕΣΜΟΙ  |   ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ  |   ENGLISH

Ανακοινώσεις - Δελτία τύπου

Εκδήλωση απολογισμού τετραετίας 2007-2010 : Τέσσερα χρόνια δημιουργίας απο την Κοινότητα Παλαιάς Φώκαιας
10/10/2010

Απολογισμό του έργου της τετραετίας που εκπνέει πραγματοποίησε η κοινοτική αρχή Παλαιάς Φώκαιας το Σάββατο 9-10-2010 στην κατάμεστη από κόσμο αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του Δημοτικού Σχολείου Παλαιάς Φώκαιας.
Ο Πρόεδρος της Κοινότητας, κ. Μανώλης Τσαλικίδης, παρουσίασε το έργο που επιτελέστηκε αλλά και δρομολογήθηκε κατά την τετραετία 2007-2010 ενώ κλείνοντας την ομιλία του και σε μια φορτισμένη συγκινησιακά ατμόσφαιρα ανέφερε:
 
«Πέρασαν σχεδόν τέσσερα χρόνια από την ημέρα που μας εμπιστευτήκατε την τύχη του τόπου μας.
Τέσσερα χρόνια γεμάτα από προσπάθειες, αγωνίες, διεκδικήσεις, δουλειά, δημιουργία, χαρά και συγκίνηση.
Σε μια δύσκολη για τη χώρα μας συγκυρία, τόσο σε πολιτικό, όσο και σε κοινωνικό, αλλά κυρίως σε οικονομικό επίπεδο, καταφέραμε όλοι μαζί, κοινοτικό συμβούλιο, προσωπικό και πολίτες, να ξεπεράσουμε εμπόδια και δυσκολίες και να δημιουργήσουμε είτε να δρομολογήσουμε, υποδομές απαραίτητες σε μια σύγχρονη, όμορφη πόλη.
Ολοκληρώσαμε είτε κατασκευάζουμε σήμερα, έργα συνολικού κόστους 6 εκατ. ευρώ όπως ο βρεφονηπιακός σταθμός, δεκάδες δρόμοι, το δίκτυο αποχέτευσης ομβρίων, το πάρκο στο Θυμάρι.
Δρομολογήσαμε με εγκεκριμένες χρηματοδοτήσεις που αγγίζουν τα 3 εκατ. ευρώ, έργα μεγάλης και υπερτοπικής σημασίας όπως η περιβαλλοντική αποκατάσταση της πρώην χωματερής και το αλιευτικό καταφύγιο.
Δώσαμε μεγάλη ανάσα στο περιβάλλον μας με το οριστικό κλείσιμο της χωματερής.
Πραγματοποιήσαμε σημαντικά βήματα για την ολοκλήρωση των σχεδίων πόλης. Προασπίσαμε σθεναρά και αδιαπραγμάτευτα την περιουσία της Κοινότητάς μας. Διατηρήσαμε τις ακτές μας ανοικτές και ελεύθερες για όλους τους πολίτες. Χρηματοδοτήσαμε μελέτες που θα αποτελέσουν στο προσεχές διάστημα την απαρχή μιας νέας σειράς σημαντικών έργων στην πόλη μας. Μέσα από την αναδιάρθρωση των διοικητικών, τεχνικών και οικονομικών υπηρεσιών της Κοινότητας πετύχαμε την καλύτερη εξυπηρέτηση των πολιτών άλλα και την εξυγίανση της οικονομικής λειτουργίας.
Δεν πρεσβεύουμε ότι τα τέσσερα αυτά χρόνια δεν έγιναν από τη μεριά μας λάθη και παραλείψεις, μπορούμε όμως να πούμε με βεβαιότητα ότι νοιώθουμε δικαιωμένοι για όσα είχαμε δεσμευτεί απέναντί σας και έτοιμοι να συνεχίσουμε τις προσπάθειες με περισσότερη διάθεση και πείσμα.
Θα ήθελα να ευχαριστήσω απ' την καρδιά μου τους φίλους και συνεργάτες Κοινοτικούς Συμβούλους Βασίλη Τσούνη, Ηλία Μπουκουβάλα, Σωτήρη Μακροδημήτρη και Γιώργο Λάμπρου γιατί μοιράστηκαν μαζί μου το όραμα, τις αγωνίες και τις προσπάθειες για τη δημιουργία μιας όμορφης πόλης. Ευχαριστώ επίσης τους κοινοτικούς υπαλλήλους οι οποίοι από την πρώτη στιγμή στάθηκαν κοντά μας και δούλεψαν σκληρά για τον τόπο μας. Ευχαριστώ τέλος όλους εσάς, τους κατοίκους, επισκέπτες και φίλους της Παλαιάς Φώκαιας, γιατί μας δώσατε την ευκαιρία να κάνουμε πράξη ένα παιδικό μας όνειρο και μας στηρίξατε σε κάθε βήμα αυτού του τόσο δύσκολου αλλά και τόσο όμορφου ταξιδιού.
Από τον Ιανουάριο του 2011 η Παλαιά Φώκαια δεν θα είναι πια αυτόνομη Κοινό­τητα. Θα είναι όμως ισότιμο μέλος του νέου Δήμου Σαρωνικού, οι προοπτικές του οποίου μας επιτρέπουν να συνεχίσουμε να ονειρευόμαστε.Νέος Δήμος, νέοι άνθρωποι, περισσότερες ανάγκες, περισσότερες ελπίδες. Το ταξίδι συνεχίζεται.».
Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Αντιπρόεδρος της Κοινότητας, κ. Β. Τσούνης, οι Κοινοτικοί Σύμβουλοι, κ. Η. Μπουκοβάλας , Σ. Μακροδημήτρης και Γ. Λάμπρου, ο Δήμαρχος Καλυβίων και υποψήφιος Δήμαρχος Σαρωνικού κ. Π. Φιλίππου, ο τέως Πρόεδρος της Κοινότητας Π. Φώκαιας, κ. Δ. Μάγειρας, υποψήφιοι στις επικείμενες εκλογές αλλά και εκπρόσωποι συλλόγων και φορέων της περιοχής.
 
  • Αναλυτικός απολογισμός και πλούσιο φωτογραφικό υλικό από τις δράσεις της τετραετίας περιέχεται στο ενημερωτικό έντυπο που εξέδωσε και διένειμε η Κοινότητα. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να προμηθευτούν το έντυπο απολογισμού τόσο από το κοινοτικό κατάστημα όσο και σε ηλεκτρονική μορφή από την ιστοσελίδα της κοινότητας (www.palaiaphokaia.gr).