PHOTO GALLERY  |   ΝΕΑ  |   ΣΥΝΔΕΣΜΟΙ  |   ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ  |   ENGLISH

Ανακοινώσεις - Δελτία τύπου

Η μουσική του σώματος ακούστηκε δυνατά στην Παλαιά Φώκαια απο 300 αθλητές και αθλήτριες!
11/06/2010

Πανδαισία χρωμάτων, μουσικών και κίνησης συνέθεσαν τη 2η Γιορτή Γυμναστικής «Η μουσική του σώματος» που συνδιοργάνωσαν η Κοινότητα Παλαιάς Φώκαιας και η ΑΕΣΑΦ ΚΟΥΡΟΣ. Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Τετάρτης 9 Ιουνίου 2010, στο ανοιχτό θέατρο του λιμανιού της πόλης.
Στην εκδήλωση συμμετείχαν τριακόσιοι αθλούμενοι-ες και παρουσιάστηκαν 22 προγράμματα γυμναστικής από τους συλλόγους: ΑΕΣΑΦ ΚΟΥΡΟΣ, Α.Ο.Λαγονησίου, ΓΑΣ Καλυβίων, ΑΟ Δήμου Περιστερίου, Ο.Α.Λαυρίου. ΟΦΑΦΑ Μεγάρων και ΑΟ Θρακομακεδόνων.  Τα προγράμματα ξεχώρισαν όχι μόνο για τη μαζικότητα αλλά και για την υψηλή ποιότητά τους.
Στη διάρκεια της εκδήλωσης παρουσιάστηκε από το ΓΑΣ Καλυβίων το πρόγραμμα «Φωτιά-νερό-αέρας», το οποίο θα συμμετάσχει στο πανευρωπαϊκό φεστιβάλ γυμναστικής «Eurogym 2010” που θα διεξαχθεί τον Ιούλιο, στο Odense της Δανίας. Η εκδήλωση έκλεισε με το πρόγραμμα «Από την ανατολή στη δύση» που παρουσιάστηκε από το τμήμα Ρυθμικής της ΑΕΣΑΦ ΚΟΥΡΟΣ και το οποίο είναι υποψήφιο για την παγκόσμια γυμναστράδα που θα γίνει το καλοκαίρι του 2011 στη Λωζάνη της Ελβετίας.  
Σε όλους όσους πήραν μέρος στην εκδήλωση απονεμήθηκαν τιμητικά διπλώματα συμμετοχής, ενώ κάθε Σύλλογος παρέλαβε αναμνηστικό κύπελλο.
Αίσθηση και συγκίνηση προκάλεσε η βράβευση του αθλητή και συμπολίτη μας Άρη Μακροδημήτρη ο οποίος στο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κολύμβησης 2009 κατέκτησε την Τρίτη θέση στο ύπτιο ανδρών, ενώ ετοιμάζεται για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα που θα διεξαχθεί τον Αύγουστο στην Ολλανδία.
Ο Πρόεδρος της Κοινότητας Παλαιάς Φώκαιας κ. Μανώλης Τσαλικίδης απένειμε τιμητική πλακέτα στον αθλητή και υποσχέθηκε την αμέριστη ηθική και οικονομική ενίσχυση της Κοινότητας στις προσπάθειές του. Αμέσως μετά ο Πρόεδρος της ΑΕΣΑΦ ΚΟΥΡΟΣ κ. Γιώργος Σπυρίδης βράβευσε την ολυμπιονίκη Άννα Πολλάτου, η οποία παρευρέθη στην εκδήλωση και συμμετείχε με την ομάδα ρυθμικής γυμναστικής του ΟΦΑΦΑ Μεγάρων.
Το θέατρο του λιμανιού της Π. Φώκαιας κατακλύστηκε από 1000 και πλέον πολίτες, γονείς, φίλους και συγγενείς των αθλητών, ενώ την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης κ. Θεόδωρος Πάγκαλος με τη σύζυγό του κα. Χριστίνα Χριστοφάκη, οι Νομαρχιακοί Σύμβουλοι Αττικής κ. Αντώνης Γάκης και κα Μαίρη Φουρναράκη, ο Δήμαρχος Καλυβίων κ. Πέτρος Φιλίππου, ο Δήμαρχος Λαυρεωτικής κ. Δημήτρης Λουκάς, ο Δήμαρχος Αναβύσσου κ. Σάββας Γκέραλης, ο Πρόεδρος της Κοινότητας Σαρωνίδας κ. Ανδρέας Πέγκας, ο Αντιπρόεδρος της Κοινότητας Παλαιάς Φώκαιας κ. Βασίλης Τσούνης οι κοινοτικοί σύμβουλοι κ.κ. Ηλίας Μπουκουβάλας, Δημήτρης Φιλίππου, Σοφοκλής Σαρρής και Κώστας Κατινάρης, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Αναβύσσου κ. Ανδρέας Κωνσταντέλος, ο Αντιδήμαρχος Καλυβίων κ. Αθανασόπουλος, ο δημοτικός σύμβουλος Καλυβίων κ. Πετρόπουλος, ο πρώην Πρόεδρος της Κοινότητας Παλαιάς Φώκαιας κ. Δημήτρης Μάγειρας, ο Διευθυντής του Δημοτικού Σχολείου Π.Φώκαιας κ. Θόδωρος Φαρρής και ο Πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων & Κηδεμόνων κ. Αλέκος Γούλας, ο Διευθυντής του Λυκείου Αναβύσσου κ. Γιάννης Σπέντζος και η Υποδ/ντρια κα Χριστίνα Σπύρου, οι Πρόεδροι των Συλλόγων Γονέων & Κηδεμόνων Γυμνασίου και Λυκείου Αναβύσσου κ.κ. Δημήτρης Φουρίκης και Προκόπης Ακρίβος αντίστοιχα, ο Πρόεδρος του Αθλητικού Ποδοσφαιρικού Συλλόγου Π.Φώκαιας «Πρωτέας» κ. Σταύρος Ναστούλης, ο Πρόεδρος του Ομίλου Θυμαρίου «Αίολος» κ. Αριστοφάνης Βρυώνης, εκ μέρους του Εξωραϊστικού πολιτιστικού ομίλου οικιστών Σαρωνίδας κυρίες Έρση Κόκοτα και Γκίκα, ο πρόεδρος του Συλλόγου του Μαύρου Λιθαριού κ. Απόστολος Κούτσιος, ο υποψήφιος δήμαρχος Σαρωνικού κ. Νίκος Βολάκος.
 Ο Γιατρός κ. Ηλίας Ταχμάζογλου κάλυψε ιατρικά την εκδήλωση ενώ την παρουσίαση των προγραμμάτων έκανε η κα Φαίη Κουφογιάννη έφορος γυμναστικής της ΑΕΣΑΦ ΚΟΥΡΟΣ.
Τόσο ο Πρόεδρος της Κοινότητας κ. Μανώλης Τσαλικίδης, όσο και ο Πρόεδρος της ΑΕΣΑΦ Κούρος κ. Γ. Σπυρίδης στο τέλος της εκδήλωσης, εξείραν την ποιότητα των προγραμμάτων, τις προσπάθειες των αθλητών-τριών και των προπονητών τους και ευχαρίστησαν όλους όσοι συνέβαλλαν στην άρτια διοργάνωση της εκδήλωσης και ιδιαίτερα τον κ. Μάρκο Ζώρζο από το Κατάστημα ΚΩΤΣΟΒΟΛΟΣ Αναβύσσου, ο οποίος με την ευγενική του χορηγία στήριξε τις προσπάθειες όλων.